Moskenes - Bodø en via de Rv17 naar Mosjøen

Moskenes - Bodø en via de Rv17 naar Mosjøen

Click to show or hide the buttons
5 - 7 juli 2005

Op 5 juli reden we terug naar Moskenes en namen daar de veerboot naar Bodø, waar we na bijna 4 uur varen aankwamen. We reden door naar het begin van de Rv17 in Saltstraumen, waar we alleen onze binnentent opzetten. In Saltstraumen perst de sterkste getijde stroom ter wereld zich elke zes uur door een 3 km lang en 150 m breed fjord. Daarbij wordt 372.000.000 kubieke meter water verplaatst. Het is een paradijs voor vissers: hier is de werelds grootste Sei (Pollachius virens) vis gevangen (22,7 kg).

Op 6 juli namen we bijj Saltstraumen de Rv 17, een toeristische kustweg die loopt tot Steinkjer in het zuiden. Het is een zeer rustige weg met een aantal veren en het loopt door een gebied met schitterende uitzichten. De eerste trekpleister langs die weg was de Svartisen gletsjer, de qua grootte tweede gletcher van Noorwegen. Met een bootje vaarden we het fjord over van Holand naar Svartisen. Daar liepen we 3 km naar de voet van de gletsjer en klauterden over de rotsen om bij het ijs te kunnen komen.
Na het bezoek aan de Svartisen gletsjer, reden we verder over de Rv 17 naar Forøya waar we op de camping de tent opzetten.'s Avonds maakten we nog een wandeling over een 2 km lang natuurpad achter de camping.

Op 7 juli gingen we met de veerboot gingen we van Forøya het Holandsfjorden over en reden daarna via de Rv 17 naar het volgende veer bij Jektvika. Op de veerboot van Jektvika naar Kilboghamn passerden we weer de poolcirkel. Aangekomen in Kilboghamn vervolgen we de Rv 17 naar Nesna waar we de veerbood naar Levang namen. Daarna verlieten we de Rv 17 en reden via de N78 naar Mosjøen waar we op de camping de tent opzetten.

Close
Previous slide (left arrow key) Close window and show index (up arrow key) Next slide (right arrow key)
Previous slide (left arrow key) Close window and show index (up arrow key) Next slide (right arrow key)