Van Lillehammer naar Trondheim

16-18 juni 2005

Op 16 juni reden we via de E6 naar het Noorden, o.a. door het Dovrefjell nationaal park (foto 1) waar we op de terugweg wat langer zouden blijven.

Onderweg liepen we een deel van wandeling 7 uit de ANWB 'Wandelgids Noorwegen', zie foto 2 en 3. Deze wandeling begint op een parkeerplaats 2 km boven de Kongsvoll Fjellstue en loopt hoog boven de autoweg. Langs deze weg werden vroeger koningen in koetsen vervoerd. Na de wandeling reden we via Oppdal naar de tweede camping langs de N70 ten westen van Oppdal, en ja U raadt het al, we huurden er weer een hutje (foto 6). We maakten s' avonds nog een tochtje over een tolweg in de richting van de Gjevilvasshytta langs het gelijknamige meer (foto's 4 en 5).

Op 17 juni liepen we in de stromende regen wandeling 8 uit de ANWB 'Wandelgids Noorwegen', zie de volgende 9 foto's. Eerst reden we 15 km meer naar het westen en sloegen daarna in Giøra af naar Jenstad waar we de auto op een kleine parkeerplaats voor een boerderij parkeerden. Deze wandeling gaat op en neer over een aantal rivieren met kolkende watervallen. Een van de rivieren moet via een hangbrug overgestoken worden. Het was een prachtige wandeling die we met mooi weer nog eens over moeten doen.

Op 18 juni reden we terug naar Oppdal in de richting van Trondheim, naar een camping aan het water in Øysandan ten zuidwesten van Trondheim. Vandaar is het 20 km naar het centrum en de haven van Trondheim waar we de volgende dag een bezoek aan brachten.

Zondag gingen we weer naar Trondheim om de botanische tuin, onderdeel van het Ringve museum te bezoeken en daarna in Lade een wandeling langs de kust te maken.

Close
Previous slide (left arrow key) Close window and show index (up arrow key) Next slide (right arrow key)
Previous slide (left arrow key) Close window and show index (up arrow key) Next slide (right arrow key)