Het Lofoten eiland Flakstadøya

Het Lofoten eiland Flakstadøya

Click to show or hide the buttons
29 juni - 3 juli 2005

Op 29 juni reden we naar het havenplaatsje Nusfjord. Dit dorp is door de UNESCO op de lijst van het wereld erfgoed gezet. Dat was te merken: men vroeg daar 150 kroon voor een parkeerplaats! We wilden daar via een kustweg naar het volgende havenplaatsje Nesland lopen. Halverwege keerden we echter om, omdat het te steil werd en de batterij van de camera leeg was.
Op 30 juni reden we via de E10 en 2 bruggen over het Torsfjorden naar Fredvang en naar het einde van de weg in Ytresand. Daar klommen we omhoog via een pad dat over de Røren berg naar de Stokkvika baai liep. Het was ondertussen erg mooi weer geworden dus we konden van schitterende panorama's genieten. Na de wandeling over de Røren berg reden we langs de Sundstraumen naar het dorpje Sund. Daarachter ziet U beelden uit Nesland dat via een grindweg bereikt kan worden vanaf Ramsberg.
Op 2 juli reden we via Fredvang via een grindweg naar Selfjorden waar we een wandeling maakten naar het Fageravatnet meertje.
Van 28 juni tot 3 juli zaten we op de camping in Ramberg. We hadden we een vrij uitzicht naar het noorden over over de Noorse zee en we hadden prachtig weer, dus we hebben veel genoten van de middernachtzon..

Close
Previous slide (left arrow key) Close window and show index (up arrow key) Next slide (right arrow key)
Previous slide (left arrow key) Close window and show index (up arrow key) Next slide (right arrow key)