Van Hirtshals naar Lillehammer

12-16 juni 2005

Op 12 juni kwamen we in Hirtshals aan. In Hirsthals (eerste 4 foto's) sliepen we in onze Ford Focus (waarvan de zitting van de achterbank verwijderd was) in een camping ten westen van de haven.

De veerboot bracht ons de volgende morgen in ruim 3 uur naar Kristiansand in Zuid Noorwegen. In de stromende regen reden we via de de N41 ('Telemarks vegen') naar Birkeland waar we Noorse kronen uit de muur haalden. We vervolgden daarna de N41 tot we een camping vonden aan een meer in de buurt van Berli. Voor 260 kronen huurden we daar een hutje (foto 5) voor de nacht.

De volgende morgen reden we via de N41 en de E134 naar Heddal, waar we de grootste stafkerk van Noorwegen bezochten. Bij Hokksund verlieten we de E134 en reden we naar het Tyrifjorden meer waar we op een picknick plaats de lunch gebruikten. Vervolgens reden we door naar Lillehammer waar we in het noorden van de stad op een camping voor 2 nachten een hut huurden.

Op 15 juni reden we naar Nortseter, 10 km ten westen van Lillehammer. Wij waren daar al eens eerder geweest in de winter om er te langlaufen. In datzelfde gebied liepen we nu wandeling 1 uit de ANWB 'Wandelgids Noorwegen'. De wandeling is een echte 'fjell wandeling' rond het Reinsvatnet meer. Omdat het veel geregend had was het terrein erg moerassig en op de top van de Nevelfjellet was het zo koud dat de mutsen op gingen en de handschoenen aangetrokken werden. In het totaal hadden wij zes uur nodig om de 16 km af te leggen.

Close
Previous slide (left arrow key) Close window and show index (up arrow key) Next slide (right arrow key)
Previous slide (left arrow key) Close window and show index (up arrow key) Next slide (right arrow key)