De Lofoten eilanden Gimsøya en Vestvågøy

De Lofoten eilanden Gimsøya en Vestvågøy

Click to show or hide the buttons
25-28 juni 2005

Nadat we het eiland Gimsøya gerond hadden gingen we 25 juni via de E10 het eiland Vestvågøy op. Bij Bøstad probeerden we een camping te vinden, maar die bleek helemaal in Unnstad in het noordwesten van het eiland te liggen. Unnstad is een dorp van 10 huizen aan de kust alleen bereikbaar via een lange tunnel. We beklommen daar wat heuvels langs de kust en probeerden via een pad Eggum te bereiken, maar dat gaven we maar op omdat het pad naar onze mening te gevaarlijk werd.
Op 26 juni reden we naar Stamsund waar we een kamer huurden in de jeugdherberg. Dat was een gebouw op palen aan het water waar vroeger vissers gehuisvest werden (Robu) als ze vroeg in het jaar aan de kabeljauw vangst meededen.
Op 27 juni maakten we een tocht met de auto over de N815 langs de zuidkust van Vestvågøy en vervolgens via de E10 en een kustweg naar Eggum aan de noordzijde van het eiland. Daar maakten we een wandeling langs de kust in de richting van Unnstad en keerden daarna terug naar Stamsund.
Op 28 juni verlieten we Stamsund om op weg te gaan naar het volgende eiland Flakstadøya. We volgden de kustweg over Steine en daarna richting Ure, maar sloegen bij Sennesvika af naar een lage pas bij Ramsvika, waar we een mooi uitzicht op Gravdal kregen. Via Leknes reden we daar naartoe en vervolgens door naar de havenstad Ballstad. Daarna reden we weer terug naar het noorden, staken de brug over Offersøystraumen over en gingen daarna rechtsaf en via een tunnel naar Utakleiv, waar we wat langs de kust wandelden. Daarna reden we weer terug door de tunnel om in Haukland de lunch te gebruiken. Tenslotte reden we via een tunnel onder een fjord door naar het eiland Flakstadøya, waar we in Ramsberg op de camping de tent opzetten.

  • Route in Google Maps
  • Route in Google Earth
Close
Previous slide (left arrow key) Close window and show index (up arrow key) Next slide (right arrow key)
Previous slide (left arrow key) Close window and show index (up arrow key) Next slide (right arrow key)