Over dit album

De foto's zijn gemaakt met een Olympus E-620 digitale reflex camera of een Canon Powershot G11 compact camera of een Olympus OM-D E-10 Mk II systeem camera (2016). De panorama foto’s zijn gemonteerd met het Panorama factory software programma software of de Autopano Pro software en vanaf 2016 in Lightroom 6. De foto albums zijn gemaakt met het jAlbum programma waarbij mijn FancyBox skin gebruikt werd. De Google Maps en Google Earth kaarten zijn met mijn programma EditPhotoInfo gemaakt. De gehele procedure is hier beschreven.

Bij een panorama foto ziet U boven de foto een grijs expansie knopje. Als U daarop klikt, dan wordt de dia presentatie onderbroken en kunt U door het vergrote panorama schuiven. Om de dia presentatie te vervolgen, klikt U rechts bovenin op het zwarte pijltje of drukt U 2 seconden met de muis (PC) of vinger (tablet) op de foto. Bij een 360 graden panorama komt U vaak uit op de 360Cities site. Dan moet U op de naast liggende tab klikken om weer terug te gaan naar de dia show.

De wandelingen die we maakten, werden vastgelegd op een Garmin GPSmap 60Cx GPS ontvanger, zie ook mijn GPS pagina. U kunt daarmee zien waar de foto's genomen zijn, met het Google Earth programma als dat op Uw PC of tablet staat. Google Earth is een 3D interface naar onze aarde. U kunt het programma downloaden door op dit icon te klikken: Download Google Earth logoEr is tegenwoordig ook een browser versie van Google Earth dat U in een Chrome browser kunt bekijken: https://earth.google.com/web/ U kunt daarmee ook kml files bekijken, maar U moet daarvoor eerst onder instellingen 'Kml-bestand importeren inschakelen.'

De tracklogfile van enige wandelingen en fietstochten, kunt U downloaden om op Uw eigen GPS te zetten. Die snelkoppeling is dan gegeven onderin de foto index pagina van de wandeling of fietstocht.

U moet alleen klikken op de Google Earth link onder de foto index of in de overzichtstabel als het Google Earth programma op Uw PC of tablet staat of als U de web-versie onder Chrome gebruikt. Na het klikken op die link wordt Google Earth gestart en na enige tijd komt een deel van de route in zicht. Als de route dan zichtbaar is, versleep het beeld desgewenst met de muis of via de 2de cirkel rechts boven in het beeld. Zoom in met de verticale schuifbalk en draai het beeld met de bovenste cirkel rechts boven in het beeld.

U krijgt een totaal overzicht van de locatie van de wandelingen en fietstochten door op de eerste overzichtspagina op de Google Maps of Google Earth knop onderin te klikken. De camping en foto plaatsmarkeringen geven de wandelingen en fietstochten aan. Klik erop en daarna op de snelkoppeling om naar de betreffende foto index pagina te gaan.