Bridge programma's

Bridgen op Uw PC heeft als voordeel dat U niemand nodig heeft en het bieden en spelen van hetzelfde spel kan herhalen om zo verschillende strategien uit te proberen.
Enige voorbeelden van Bridge programma's:

Jack

Dit in Nederland ontwikkelde Bridgeprogramma is ook in 2010 weer wereldkampioen bij het bridgen met computers. Het is een prima programma, dat het ook mogelijk maakt om met Uw partner tegen de computer te spelen als U 2 PC's in een netwerk heeft. Niet gratis.

RoboBridge

Dit is een gratis bridge programma dat ook in Nederland ontwikkeld is.
U kunt er topintegraal spellen en andere PBN-files mee naspelen.

Funbridge

Funbridge stelt u in staat om te bridgen op de Mac, smartphones en tablets (iPhone, iPad, Android) en u te meten met honderden andere spelers. Vergelijk uw bieden en kaartspel met vele andere spelers, rangschik uzelf en maak snel vorderingen. Tijdens het spelen moet U wel een internet verbinding hebben. De eerste 100 spellen zijn gratis, maar daarna moet U betalen.

Q-plus

Is ook een goed programma dat het Schenken biedsysteem (zie hiernaast) ondersteunt en het mogelijk maakt om het biedsysteem aan te passen aan Uw wensen.

Bridge Master

Hiermee kunt U alleen uitspelen. Met een bibliotheek van spellen in opklimmende moeilijkheid geeft het systeem U les.

iBridgeBaron

is een bridge programma voor de iPad en de iPod

Klik hier voor meer gratis bridgeprogramma's.

Op deze website kunt U gratis toernooien ophalen voor thuis bridge. U kunt dit mijn BridgeScore.ods OpenOffice bestand gebruiken om de scores te noteren.

Op BridgeScore website staat de beschrijving van een iOS / Android app voor thuisbridge.

Bridge pagina van André Wolff

Ons bied systeem

Wij bridgen in Almelo bij de Bridge Sociëteit Almelo

André speelt daar met Hetty een variant van Precisie, het Howard Schenken's Big Club systeem, dat beschreven is in zijn boek "Big Club". Wij hebben het uitgebreid met Stayman, Jacoby en een eigen 1-Ruiten conventie. Het resultaat is te zien op onze Big Club systeemkaart.

U kunt mij soms zien bridgen op internet Bridge Base Online als de speler A_Wolff in de 'Main Bridge Club'. André speelt op BBO met onbekende parners als A_Wolff een aangepast Biedermeijer systeem dat hier te zien is.

Programma SchudBridgeSpellen 

André maakt ook software voor onze club. Het algemeen bruikbare programma SchudBridgeSpellen kan opgehaald worden vanaf de download pagina. Programma SchudBridgeSpellen is een Windows programma voor het genereren van bridge spelen. De resultaten worden opgeslagen in een in een PBN file en in een Html file, waarbij de gebruiker de teken grootte en het aantal spellen per rij  kan kiezen. Als optie is het ook mogelijk om een extra file te genereren waarin de spellen in het CSV-file formaat, zoals gebruikt in het NBB-Rekenprogramma en in sommige schudmachines, worden opgeslagen. De Html file wordt in een venster getoond. U kunt de resultaten met deze file printen (max. 24 spellen op een A4 pagina met kleine marges) maar U kunt de file ook gebruiken om de gespeelde spellen later op een website te publiceren.

Top-integraal spellen naspelen

Voor Top-integraal wedstrijden klikt U op de gewenste speeldag en daarna bovenin op 'Topintegraal'. U kunt, als Uw competitieleider de spellen aan de uitslagen toegevoegd heeft, de gespeelde spellen bekijken door eerst op de zitting datum en daarna op 'Spelverdelingen' te klikken.

Om de spellen te kunnen naspelen moeten ze eerst op Uw PC gezet worden. Klik daarvoor op 'PBN formaat', sla de spellen op als PBN file. Gebruik voor het opslaan niet de voorgestelde naam, maar een eigen naam en zorg ervoor dat de naam eindigt op pbn, gebruik bijvoorbeeld de speeldatum: "11-nov.pbn".

De getoonde spellen kunt U met het programma Jack op Uw PC naspelen:

  • Via menu Bestand / Laad spel leest U de spellen in het programma Jack.
  • Dubbelklik daarna op het spel dat U wil naspelen. U kunt daarna vanuit de Zuid positie het spel naspelen, waarbij Jack de andere 3 posities speelt.
  • Als U het spel vanuit een andere positie wil naspelen, bijvoorbeeld vanuit de West positie, klik dan op menu Instellingen en daarna op Spelers. Vink dan in het vak menselijk West aan en haal het vinkje bij Zuid weg en klik op OK. Als U alle handen zelf wil spelen, druk dan in het Spelers venster op de knop Allen.

U kunt de spellen ook met het gratis programma RoboBridge naspelen. U kunt het programma installeren vanaf de RoboBridge website, maar U moet U daar eerst registreren. Speel de spellen als volgt na:

  • Klik op de Topintegraal-P tab voor de gewenste speeldag en daarna bovenin op de speeldatum.
  • Vervolgens klik je op de knop Spelverdelingen en in het nieuwe venster klik je op de knop Download PBN. Alle spellen van die datum worden dan naar je PC gedownload als een file een naam van b.v. 27024_Zitting 2 [19-Sep].pbn Onthoud waar je die file opslaat.
  • Open vervolgens RoboBridge en lees het toernooi in via het menu Toernooi / Open toernooi (PBN).
  • Je ziet daarna het eerste spel klaarstaan. Je kunt nu dat spel spelen en na afloop naar het volgende spel gaan door op de knop Volgende te klikken.
  • Je kunt ook via het Menu Spel / Ga naar spel … direct naar her gewenste spel gaan.
  • Links onderaan ziet U staan welk spel u speelt, zodat U Uw resultaat kunt vergelijken met de resultaten zoals die op de club gespeeld zijn.

Als er meer programm's beschikbaar komen wordt dat aangegeven op mijn bridge pagina waar U ook informatie over bridge op internet kunt vinden.

Bridgen op Internet

Bridgen op Internet heeft tot voordeel dat U dag en nacht kan bridgen ook als U partner verhinderd is. De belangrijkste sites zijn:

Stepbridge

Dit is de officiële internetbridgeclub van de Nederlandse Bridge Bond (NBB) en is volledig Nederlandstalig. Er worden geen robots gebruikt en U moet contributie betalen

Bridge Base Online

Dit is ook een gratis internationale site waar geen gratis robots gebruikt worden. De nationaliteit van de deelnemers is gemakkelijk te herkennen, daardoor ontstaan er vaak nationale niet Engelstalige tafels. U kunt dit op een iPad spelen met een speciale app: zoek in de App Store naar 'bbo'.

Just play bridge

Een solitaire on-line bridge programma van Bridge Base Online.