Back

De foto's zijn gemaakt met een Olympus E-620 digitale reflex camera. De panorama foto’s zijn gemonteerd met het Panorama factory software programma software of de Autopano Pro software. De foto albums zijn gemaakt met het jAlbum programma waarbij mijn FancyBox skin gebruikt werd. De Google Maps en Google Earth kaarten zijn met mijn programma EditPhotoInfo gemaakt. De gehele procedure is hier beschreven.

Bij een panorama foto ziet U boven de foto een grijs expansie knopje. Als U daarop klikt, dan wordt de dia presentatie onderbroken en kunt U door het vergrote panorama schuiven. Om de dia presentatie te vervolgen, klikt U rechts bovenin op het zwarte pijltje of drukt U 2 seconden met de muis (PC) of vinger (tablet) op de foto. Bij een 360 graden panorama komt U vaak uit op de 360Cities site. Dan moet U op de naast liggende tab klikken om weer terug te gaan naar de dia show.

De wandelingen die we maakten, werden vastgelegd op een Garmin GPSmap 60Cx GPS ontvanger, zie ook mijn GPS pagina. U kunt daarmee zien waar de foto's genomen zijn, met het Google Earth programma als dat op Uw PC of tablet staat. Google Earth is een 3D interface naar onze aarde. U kunt het programma downloaden door op dit icoon te klikken: Download Google Earth logo

De tracklogfile van de wandelingen kunt U downloaden om op Uw eigen GPS te zetten. Die snelkoppeling is dan gegeven onderin de foto index pagina van de wandeling.

U moet alleen klikken op de Google Earth link onder de foto index of in de overzichtstabel als het Google Earth programma op Uw PC of tablet staat. Na het klikken op die link wordt Google Earth gestart en na enige tijd komt een deel van de route in zicht. Als de route dan zichtbaar is, versleep het beeld desgewenst met de muis of via de 2de cirkel rechts boven in het beeld. Zoom in met de verticale schuifbalk en draai het beeld met de bovenste cirkel rechts boven in het beeld.