Home

Het South West Coast Path is de langste (1014 km) lange afstand wandelweg in Engeland. 

De route loopt geheel langs de kust en begint in Minehead in Sommerset. Het loopt dan via North Devon naar Cornwall. Via het meest westelijke punt van Engeland, Lands End, en het meest zuidelijke punt, Lizard Point, loopt de route verder naar South Devon. De tocht eindigt in Poole in Devon. 

Op het internet is een schitterende fototoer van de tocht te vinden. Veel informatie staat ook op de Official Guide to the South West Coast Path.

Recent is een deel van deze tocht besproken in het ANWB blad Op Pad 6/2008. Er staat daar ook praktische informatie.

GPS tracks kunt U hier downloaden en als het Google Earth programma op Uw PC staat kunt U de toch bekijken door hier te klikken. Het Google Earth programma is een 3D interface naar onze aarde. U kunt het programma downloaden door op dit icoon te klikken: Download Google Earth logo

De route wordt prima bewegwijzerd met bordjes waarop het eikel symbool staat. Het pad wordt beheerd door de South West Coast Association.

Wij hebben van de door ons gelopen tocht een dagboek bijgehouden. Wij hebben daar foto's bijgezet en het geheel in 4 delen op deze site gepubliceerd. Door op de foto's te klikken, worden ze vergroot. Klik op de 'Vorige' knop van de browser om de foto weer te verkleinen.

Klik op de volgende link om het eerste deel te bekijken: de start van onze tocht.