Ook zin in een lekkere en gezonde maaltijd die in ongeveer 30 minuten op tafel staat? Maak dan deze visstoof met kabeljauw! 🐟 🐟
Wat heb je nodig? Dit is voor 4 personen:
Snij de knoflook fijn. Ik heb de amandelen eventjes extra geroosterd. Snij de onderkant en de stelen van de venkelknollen en bewaar het groen. Halveer de venkel en snijd in stukjes van 2 cm. Snij de stelen van het basilicum fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, venkel, basilicumsteeltjes en kaneel met peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de polpa en olijven toe, breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur stoven met de deksel schuin op de pan. Ondertussen kan de ciabatta in de oven. Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking (ik doe altijd flink wat minuten korter dan op de verpakking staat! Altijd zelf even proeven tussendoor hoe je het lekker vindt). Giet af en vang een kopje kookvocht op. Snij de kabeljauwfilet in stukken van 4 cm, bestrooi met peper en eventueel zout. Voeg de laatste 4 min. toe aan de stoof en laat zachtjes garen.Doe de amandelen, ¾ van de basilicumblaadjes, de rest van de olie en 3 el (per 4 personen) opgevangen kookvocht in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove pasta. Meng de amandelpasta door de couscous. Bestrooi de stoof met de rest van het basilicum en het achtergehouden groen van de venkel. Serveer met de couscous. Als je nou ook bevroren kabeljauw koopt zorg er dan voor dat deze is ontdooit voordat je begint met koken! Eet smakelijk ☺️☺️