Home  Deel via Facebook

Wandeltochten in Zuid Limburg en de Voerstreek vanuit de Meschermolen

Meschermolen

In oktober 2006 hebben we een vakantiewoning gehuurd in de Meschermolen dat onder Maastricht ligt, tegen de Voerstreek aan in BelgiŽ.

Via deze site kunt U de foto's, gemaakt met een Olympus E500 camera, bekijken. De panorama fotoís zijn gemonteerd met het Panorama factory software programma.

De gemaakte wandeltochten

Hieronder vindt U een overzicht van de gemaakte wandeltochten Het zijn allemaal rondwandelingen. Klik op de links hieronder om de foto's te bekijken die onderweg genomen zijn. U krijgt eerst een overzicht te zien van alle foto's die op de betreffende route gemaakt zijn. Klik op een foto om daar een dia show te starten.

Klik op een van de links onder de foto's om de route in Google Maps of Google Earth te bekijken. Klik op het Cameralocatie symbool om de foto te openen die daar gemaakt is.

De Google Maps link werkt op ieder systeem, maar de Google Earth link werkt alleen als het programma Google Earth op Uw PC installeerd is. U kunt het programma installeren vanaf de download pagina van Google Earth. Doe dit echter alleen als U een ADSL of kabel verbinding heeft.

In mijn weblog kunt U een beschrijving vinden hoe de links met Google Earth tot stand zijn gebracht.


 

Vanaf de Meschermolen naar 's-Gravenvoeren in BelgiŽ.

Verlaat de Meschermolen aan de zuidkant, sla linksaf en loop BelgiŽ in tot in 's-Gravenvoeren en loop via de noordzijde via Mesch, het zuidelijkste dorp van Nederland,  terug naar de Meschermolen. Totaal 7,1 km.

Vanaf de Meschermolen naar het noorden en terug via de Heiweg

Verlaat de Meschermolen aan de noordkant, sla rechtsaf en loop naar Mesch en vervolgens linksaf de Heiweg in. Deze wandeling wordt in een SNP brochure beschreven en volgt voor een groot deel het Krijtland lange afstand pad. Totaal 8,7 km.


Het startpunt van deze route, die met gele 'V3' merktekens is aangegeven, was voor ons Sint-Martins-Voeren. Totaal 8,4 km.


Ook deze wandelinh loopt voor een groot deel door de Voerstreek. Het startpunt van deze route, die met gele 'V7' merktekens is aangegeven, was Noorbeek. Totaal 10,2 km.


Vanuit Sippenaken in BelgiŽ lopen we langs de geul naar Epen in Nederland en door het onderste bos weer terug naar BelgiŽ. Totaal 13,0 km.


Deze wandeling loopt geheel op Nederlands gebied, deels door het Gulpdal. Totaal 16,8 km.


Hier lopen we weer geheel op Nederlands gebied verder langs de Geul. Totaal 12,1 km.